Световният шампион във Формула 1 Себастиан Фетел очаква новият му съотборник в Ред Бул Даниел Рикардо да му окаже сериозен отпор на пистата.

Австралийският талант ще замени напусналия си сънародник Марк Уебър, който прекрати кариерата си, за да кара за Порше в сериите World Endurance Championship. Така за момента той повтаря стъпките на самия Фетел, който също започна кариерата си в Торо Росо.

„Да му дам съвет ще бъде трудно, защото всеки си има собствен стил“, коментира германецът. „Сигурен съм, че той ще научи доста неща от мен, но наравно с това очаквам и аз да науча нещо от него. Той е различен пилот, има друго виждане за много детайли, затова трябва да си държиш очите винаги отворени. Макар и да няма опита на Марк, той е достатъчно талантлив. Даниел заслужи мястото си и очаквам да ми направи живота труден.“

„В крайна сметка той израства. Това показва и паспортът му, но аз също така го познавам – той се превръща в мъж. Вече е във Формула 1 от няколко години и има опит. Да, това е нова стъпка за него, навлиза в нова обстановка. Той обаче е бил симулатора и преди, познава и доста хора от екипа“, допълни Фетел.