Световният шампион във Формула 1 Себастиан Фетел заяви, че не може да се умори от победите в шампионата. Вчера германецът записа името си в историята на моторния спорт, след като постигна рекорд от 8 поредни спечелени старта в най-комерсиалната автомобилна надпревара.

Абсолютната доминация на Ред Бул през последните 4 години неведнъж повдигна въпроса дали интересът към Формула 1 няма да спадне. Самият Фетел обаче заяви, че при него това няма как да се случи.

„Изобщо не мога да кажа, че скучая“, каза 26-годишният пилот след Гран При на САЩ. „Трябва да помним тези дни. Трябва да им се радваме, докато можем.“

„Хората имат навика да забравят колко много работа стои зад тези резултати и колко специални са те всъщност. Спомням си, че през 2008 година бях изключително щастлив от първия си пол позишън. Не мисля, че някога ще загубя страстта, защото винаги ще си спомням за миговете, в които съм си представял как мечтите ми се сбъдват.“

„Сега просто трябва да се насладим на момента, а по-късно в живота ни ще осъзнаем какво всъщност е означавал той“, допълни Фетел.