Световният шампион Себастиан Фетел постигна най-добър резултат във втората свободна тренировка преди Гран При на Германия. След като в първото занимание той изоставаше на повече от секунда от темпото на Люис Хамилтън, този път пилотът на Ред Бул заложи на меките гуми и изборът му се отплати с 1:30,416 минути.

Втори се нареди друг германец – Нико Розберг с Мерцедес, който отстъпи с 235 хилядни от секундата на Фетел, а Марк Уебър записа второ трето място за деня.

Тренировката приключи обнадеждаващо за тима на Лотус, който бележи спад в представянето си в последните няколко старта. Ромен Грожан и Кими Райконен обаче успяха да намерят места в топ 5 на най-добрите времена за сесията.

Фернандо Алонсо и инженерите във Ферари успяха да отстранят електрическите проблеми, които попречиха на испанеца да участва пълноценно в първата тренировка. Този път той завъртя 39 обиколки и даде 6-и резултат.

Хамилтън, който бе най-бърз в по-ранната сесия, се срина до 8-ата позиция със сериозно изоставане – 0,888 секунди – спрямо Фетел.