Пилотът на Ферари Фернандо Алонсо сподели, че вече мисли изцяло за предстоящото Гран При на Испания, след като стартът в Бахрейн се оказа доста негативен за отбора като цяло.

Неговият съотборник Фелипе Маса завърши на едва 15-о място заради удар с друг болид, който повреди предното ми крило, докато механичен проблем принуди испанеца да спира веднъж повече в бокса и намали конкурентоспособността на болида му.

„Определено днес ни липсваше късмет, което е жалко в края на един уикенд, който до този момент бе толкова позитивен за нас“, каза той. „След първите обиколки си помислих, че задните гуми са спаднали, но от бокса ме информираха, че подвижното крило (DRS) е блокирано. Самата част не е била фиксирана както трябва при първото ми спиране, така че трябваше да направя още едно.“

„От този момент категоричната инструкция бе да не използвам системата, понеже тя влияеше върху представянето ми. Опитах се да възстановя позиции, но беше много трудно да намеря места, където да изпреваря някого без DRS. Добрите състезания не минават без мъничко късмет. Нека се надяваме, че съдбата скоро ще ни се реваншира, може би още в Барселона, в моето домашно състезание“, завърши Алонсо.