Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо, който през този сезон се завърна в тима на Рено след едногодишен престой в Макларън Мерцедес, не вярва, че може да стигне до подиума в Гран при на Испания.

Според испанския пилот, в момента Рено е едва осмият по сила тим във Формула 1. В последното състезание за Гран при на Бахрейн през изминалия уикенд нито Алонсо, нито неговият млад съотборник в Рено Нелсон Пикет-младши успяха да спечелят точки на пистата "Сахир".

След състезанието в Бахрейн от Рено обявиха, че ще направят основни промени по новия болид R28 за предстоящата Гран при на Испания.

"Класиране на подиума в Барселона може да бъде само мечта за нас. Това според мен в този етап е невъзможно. Още преди сезона знаехме, че ще бъдем по-бавни от Ферари, Макларън и БМВ, но вече стана явно, че и Тойота, Уилямс, Ред Бул и Хонда са по-бързи от нас. За да достигнем водещите отбори, трябва да стопим една секунда, а това не е правено от никой в историята на Формула 1 за толкова кратко време. Основната ни цел в момента е да се доближим до Тойота", сподели Алонсо.