Шефът на Ферари Стефано Доменикали даде тревожен сигнал преди старта на сезона във Формула 1. Италианецът сподели, че не очаква неговият отбор да диктува събитията на пистата в Мелбърн, която по традиция приема състезанието за Голямата награда за Австралия.

Макар че в предсезонните тестове новият болид F138 се представи доста по-добре от предшественика си, Доменикали не вярва ситуацията сред водещите тимове да се промени кой знае колко през 2013 година.

„Ситуацията в момента изглежда нормална, въпреки проблемите, които имаме. Скоро ще имаме пълна представа за работата на колата, но това няма да се случи в Мелбърн“, каза босът на „черните кончета“. „Засега целта ние да бъдем близо до най-бързия болид. Бих бил сериозно изненадан, ако това сме ние, защото с непроменени правила ние не бяхме най-добрите през 2012 година.“

„Ако се окажем близо, на не повече от две десети (от секундата), при този дълъг календар всичко става възможно. Но първо трябва да превърнем това във факт, едва тогава колата и пилотът ще направят разликата“, завърши Доменикали.