Пилотът на Ферари Фелипе Маса за пореден път бе предупреден от ръководството на „скудерията“ да подобри представянето си през сезона, ако иска да запази позицията си в тима. Според босът на отбора Стефано Доменикали бразилецът „знае какво трябва да направи“.

31-годишният Маса кара своя осми сезон при „черните кончета“, макар че изпраща тревожни сигнали още от Гран При на Германия през 2010 година. Оттогава досега южноамериканецът така и не успява да намери място на подуима. В момента той изостава на цели 139 точки от съотборника си Фернандо Алонсо, който е лидер в класирането при пилотите.

Това дава отражение най-вече в надпреварата при конструкторите, където Ферари са четвърти с 57 точки пасив спрямо водача Ред Бул.

„Мисля, че Фелипе знае какво трябва да направи“, сподели Доменикали. „Той трябва да покаже своя максимум, защото ние познаваме неговите качества зад волана. Трябва да опитаме атака за първото място при конструкторите, като по този начин ще отнемем точки на останалите пилоти в борбата за титлата в другата категория.“

„Фелипе знае, че му предстоят много важни състезания не само като пилот, но и като част от екипа на Ферари“, допълни шефът на отбора.

„Ние трябва да подобрим болида съм и съм сигурен, че той може да свърши добра работа“, каза още Доменикали.