Пилотът на Ферари Фелипе Маса за втори състезателен уикенд успя да се отърве без наранявания, след като катастрофира по време на вчерашната квалификация за Гран При на Канада.

32-годишният бразилец се заби странично в едно от абсорбиращите ограждения около трасето, което доведе до временното прекъсване на сесията. Подобен инцидент му се случи на два пъти в Монако, но тогава той на два пъти се заби в металната мантинела.

„Физически се чувствам добре, но съм много разочарован от себе си“, заяви Маса, след като напусна медицинския център.

„Заради дъжда имаше много малко сцепление, а аз се опитвах да постигна добра обиколка. Излетях от пистата във втората сесия, защото натиснах спирачките, докато бях върху бялата линия в трети завой. Тогава задницата поднесе и нямаше какво да направя.“

„Никога преди не съм имал три поредни инцидента толкова скоро един след друг. Няма значение, че рисковете тук и в Монте Карло са повече. Още не знам колко точно е пострадал болидът. Трябва обаче да надмогна разочарованието си и да остана фокусиран, защото състезанието ще бъде дълго, а тук всичко може да се случи“, завърши Маса.