Пилотът на Уилямс Фелипе Маса не скри надеждите си да остане още известно време във Формула 1. Бразилският ветеран призна, че целта му е да кара на най-високо ниво още 2 или 3 сезона.

Само след дни 34-годишният южноамериканец ще стартира своята 14-а кампания в шампионата, което го прави четвъртият действащ пилот с най-много опит. Проблемът за него е, че това е последната година по споразумението му с Уилямс, за които той кара от 2014 година насам.

„Времето отминава, но аз си оставам мотивиран“, каза Маса. „Искам да продължа, докато имам удоволствието да карам за отбор, който е конкурентен. Мисля, че мога да дам още много на моя отбор и на Формула 1. Когато дойдох в Уилямс, отборът се възстановяваше от най-слабия сезон в цялата си история. Имах шанса да стана част от постепенното му възраждане.“

„Ако в близко бъдеще има нова промяна в регулациите, бих искал да изпитам новото поколение болиди. Надявам се да изкарам още 2 или 3 сезона и също така това да бъде зад волана на кола, която е интересна за пилотиране“, коментира Маса.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS