Пилотът на Уилямс Фелипе Маса заяви, че не е невъзможно неговият нов отбор да пребори Ферари за третото място в класирането при конструкторите във Формула 1. Бразилецът дори не отхвърли вероятността да се преследва и втория към този момент Ред Бул Рейсинг.

Петото място на Валтери Ботас в Гран При на Испания прати Уилямс пред Макларън в иженерната битка. Самият Маса имаше проблеми с бързото износване на гумите, но сподели, че има високи цели за този сезон.

„Според мен колата бе достатъчно конкурентна в Испания, може би дори повече отколкото очаквах“, заяви Маса. „Надявам се да видим нещо подобно в Монако и тогава ще натиснем, за да вземем повече точки от останалите ни преки съперници.“

„Аз самият не успях да спечеля точки, но Валтери успя да вземе повече от Макларън и Форс Индия, което бе позитивното. И двамата трябва да печелим повече, за да се доближим повече до Форс Индия, защото така бихме могли да преследваме и Ферари. Ред Бул? И това е възможно, нека да видим“, заключи южноамериканецът.