Изпълнителният директор на Формула 1 – Чейс Кери, разкри, че се правят първи стъпки към включването на второ състезание на американска земя, което да бъде част от календара на шампионата. Това беше сериозен намек, че Гран При на Маями наистина може да се случи.

В момента Щатите са представени в „кралските гонки” чрез Гран При на САЩ, което се провежда в Остин, Тексас. Кери смята, че провеждането на надпревара в атрактивна дестинация като Маями ще бъде само и единствено плюс за спорта.

„Ние сме доста открити в публичното пространство относно целите ни да преследваме възможностите в САЩ”, коментира Кери. „Тук има много повече фенове, отколкото на хората им се струва. Затова се вълнуваме много.”

„Говорихме за прибавянето на състезания в това, което ние наричаме „градове-дестинации” като Лас Вегас или Маями. Още от миналата година водим подобни разговори, смятам, че бележим добър напредък.”

„Ще продължим в тази насока. Имаме срещи, насрочени за следващата седмица. Преди месец имах други такива. Вярваме, че това е важна стъпка и опитваме да напредваме”, допълни американецът Кери.