Босът на Формула 1 Бърни Екълстоун заяви, че Гран При на Бахрейн може да бъде преместено за по-късна дата в календара, ако продемократичните демонстрации в страната наложат отлагането му.

Първият старт за сезона в Манама на 13 март е под въпрос, след като армията в страната се сблъска с антиправителствено настроени демонстранти. Конфликтът в малката държава е част от серията протести в Северна Африка и Средния изток от януари насам, когато бе свален от власт президентът на Тунис Зине Ел Абидине Бен Али. Екълстоун ще остави решението дали е достатъчно безопасно, за да се проведе състезанието на принц Салман ибн Хамад ибн Иса Ал Халифа.

Попитан за бъдещето на състезанието, Екълстоун отговори: "Вероятно вторник ще има яснота. Не съм говорил с принца тази сутрин, така че не знам какво става там. Ако някой ще разреши проблема, това е той. Той ще реши дали е достатъчно безопасно за нас. Нека да изчакаме до вторник и да видим дали ще се проведе, преди да решим какво да правим. Можем да отложим Бахрейн за по-късно през сезона".

Екълстоун отхвърли вероятността друга държава да замести Бахрейн за старта на 13 март, информира БГНЕС. "Не биха били готови за толкова кратко време. Да се надяваме, че всичко ще върви по график", добави той.