Бившият бос във Формула 1 Еди Джордан разкритикува шефа на МакЛарън Рон Денис, че е твърде предпазлив с изгряващата звезда на тима Люис Хамилтън. Джордан, който даде път на много млади таланти, вярва, че Денис трябва да остави своето протеже само да се справя с медийното внимание.

„Интервютата, които създават интереса на феновете и служат за храна на спонсорите, са жизненоважни за Формула 1,” заяви Джордан пред списание „Формула 1”.

„Не знам какво си мислеше Рон Денис, като не позволи на Люис Хамилтън да даде интервюта на състезанията в Мелбърн и Малайзия. Десет други пилоти с удоволствие щяха да го направят, и всички спонсори биха дали едната си ръка, за да видят логото си в тези минути.”

„А и феновете със сигурност изгарят от желание да чуят новата звезда на Формула 1. Не разбирам от какво го предпазват, това само вреди на имиджа му. Никой във Формула 1 не е дотолкова важен, за да се опази от мнението на медиите. Нека да го кажа така: фокусирай се върху техниката и карането си колкото искаш, но ако никой не те гледа, няма да можеш да го правиш още дълго.”

„Люис е достатъчно добър, за да пази концентрация. Той няма нужда от бавачка. Рон трябва да остави хората да го опознаят,” завърши със съветите си Еди Джордан.