Тест пилотът на Заубер Симона де Силвестро заяви, че не е била много нервна преди дебюта си във Формула 1 на пистата във Фиорано.

Вчера швейцарката, която подписа с тима от родината си преди началото на сезона, направи първите си обиколки с болид от най-комерсиалната автомобилна надпревара. 25-годишната Де Силвестро завъртя 112 обиколки с автомобила на Заубер от преди два сезона (C31), който не разполагаше с със система KERS и бе екипиран със специални гуми на Пирели.

От тима обаче отказаха да публикуват данните с времената на своята състезателка. „Макар че беше много специално да карам болид от Формула 1, не бях прекалено нервна. „Бях по-фокусирана върху работата си.”

„След като завърших подгряващата си обиколка осъзнах, че това е първият ми тур във Формула 1. Чувството беше неописуемо. Бях впечатлена от притискането на колата към асфалта и спирането. При първата ми обиколка гумите бяха студени, но дори и така намаляването на скоростта надхвърляше всичко, което съм изпитвала до момента. Нещата са доста по-различни от това, което съм свикнала в сериите ИндиКар.”

„Като цяло съм щастлива от първия си ден във Формула 1. Концентрирам се основно върху това да разбера гумите и как да изкарам най-доброто от тях. С всяко следващо излизане на пистата научавах повече за поведението на болида. Сега вече мога да почувствам къде има по-голяма потенциал и как да го използвам”, добави Де Силвестро.