Новото попълнение на Форс Индия Серхио Перес разкри, че след края на миналия сезон е бил на прага на отказване от Формула 1.

Тогава стана ясно, че Макларън няма да продължи контракта на привлечения през 2013 година пилот и той ще трябва да си търси нов тим. Решението на „сребърните страли“ изненада неприятно мексиканеца, който все пак намери пристан в отбора на Виджай Маля.

„Когато научих за плановете на Макларън, бях наистина ядосан. Казах си, че този спорт не е за мен. Нямах желание просто да карам за който и да е отбор“, обясни Перес.

„Наистина исках да намеря нещо, което да ме мотивира да остана във Формула 1, защото иначе щях да търся други опции. Когато Форс Индия се появи, решението ми бе много лесно. Бързо сключихме сделката“, допълни състезателя, който извоюва трето място на тазгодишното Гран При на Бахрейн.

„Това е Формула 1 – този спорт променя живота ти ежедневно. Сега, като се обърна назад съм много горд от себе си. Време е да гледам напред, защото много бързо от герой може да станеш злодей. В Бахрейн изкарах първия си уикенд без никакви проблеми, това е едно окуражаващо състезание. Сега гледам изцяло към бъдещето“, завърши Перес.