Третият кръг от тазгодишния сезон във Формула 1 със сигурност ще бъде специален за пилота на Макларън Дженсън Бътън. Ако всичко е наред с болида на бившия световен шампион, в неделя на пистата в Бахрейн той ще има шанс да запише 250-ия си старт в най-бляскавата автомобилна надпревара.

Британецът записа своя дебют във Формула 1 преди повече от 14 години – през 2000-ата той седна зад волана на едната от колите на Уилямс-БМВ, а 9 по-късно спечели и световната титла с отбора на Браун GP.

Към момента 34-годишният пилот заема петото място в ранглистата на състезателите с най-много стартове, но още в течение на сезона може да задмине четвъртия Ярно Трули (252 състезания) и третия Рикардо Патрезе (256). Далеч по-напред са двамата пилоти с най-много стартове – Михаел Шумахер (307) и Рубенс Барикело (322).

„В неделя ще бъде моят 250-и старт, това е направо лудо“, възкликна Бътън. „Все едно вчера празнувах моят старт номер 200 – победа в Унгария с Макларън през 2011 година.“

„Трудно е повярвам, че този уикенд ще се състои общо 10-ото Гран При на Бахрейн. Спечелих го през 2009 година. Тук съм имал много силни представяния и наистина ми харесва пистата. Тя те кара да мислиш, че винаги можеш да изтръгнеш нещо допълнително от себе си и колата“, отчете ветеранът.