Пилотът на Макларън във Формула 1 Дженсън Бътън заяви, че все още има сили да се съревновава на най-високо ниво и не смята да захвърля този шанс.

36-годишният ветеран продължава да бъде сред основните фигури на стартовата решетка, макар и в паузата между сезоните да намекна, че вече си дава сметка за напредналата си възраст. Британецът дебютира в кралските гонки през 2000 година и на този етап не планира да спира.

„Ще се изненадам, ако сегашните 18-19-годишни момчета, които пробиват в спорта, биха могли да имат 17-годишна кариера. Светът много се промени“, каза Бътън.

„Според мен съм късметлия. Имах шанса да израсна през тези години – не просто да се превърна в добър пилот, но и да придобия други качества, които ми помогнаха да бъда успешен в това, което правя. Същото важи и за Фернандо Алонсо (неговият съотборник в Макларън – б.р.). Затова все още се навъртаме тук и отборите искат да караме за тях, нищо че сме на 35 или 36.“

„Важното е да бъдем на топ ниво по отношение на физическото си състояние и да сме перфектни във всеки аспект. Стига да го постигаме, няма причина да спираме“, добави Бътън.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS