Пилотът на Макларън във Формула 1 Дженсън Бътън призна, че мисълта да се откаже от състезателната си кариера му е минала през ума след края на сезона за 2015 година.

Ветеранът заяви, че това, което го е убедило, да продължи и през следващата кампания, е бил разговори с шефа на отбора Рон Денис, а и още други ключови фигури за партньорството между Макларън и Хонда.

В момента британският тим е много далеч от нивото, което наложи през годините. Рекордьор по брой победи в Формула 1, през настоящата година отборът завърши на предпоследното 9-о място. Зад него остана единствено тоталният аутсайдер Мейнър Маруся, който завърши без спечелена точка.

„Миналата година не бях сигурен дали ще продължа да се състезавам и тогава изборът не беше само мой“, каза 5-годишният Бътън, визирайки това, че шефовете предпочетоха него пред напусналия вече Кевин Магнусен за партньор на Фернандо Алонсо.

„Тази година решението беше изцяло мое и имаше момент, в който си помислих, че не искам да правя това повече. Ако бъдем в същата ситуация и през следващата година, няма да се наслаждавам толкова“, добави британецът.

Макларън не е печелели състезание от 2012 година насам, като именно Бътън беше човекът, който донесе победата.


Свали си приложението на Gong.bg – за ANDROID – за iOS