Пилотът на Мерцедес Люис Хамилтън ще реши дали да продължи кариерата си в Мерцедес и след сезон 2020, ако шефът на отбора Тото Волф остане в тима. Договорите и на двамата изтичат преди началото на новата ера във Формула 1. Ако "Сребърните стрели" не успеят да накарат Волф да остане в тима, то според Хамилтън отборът може да тръгне в грешна посока.

В същото време Волф е спряган за бъдещ изпълнителен директор на новите собственици на Формула 1 „Liberty Media“ заради успехите, които постигна в Мерцедес в последните години. Волф не присъства на кръга от Формула 1 в Бразилия, което се случва за първи път от 2013 година.

"Знам, че да си дълго време на едно място не винаги е нещо позитивно. Искам хората постоянно да използват крилата си и да правят това, което е най-доброто за техните кариери“, сподели британецът.

„Не знам кое е най-добро за Тото, но той ще избере. Тото е най-правилният човек за Мерцедес и винаги е бил и се надявам да остане. Ако дойде нов човек, той започва да прави нещата по свой начин - най-често - грешен начин. Искам да изчакам, за да видя къде се вижда той. Все пак спортът ще върви добре, ако някой като него го управлява", заяви още Хамилтън.