Доскорошният съотборник на Естебан Окон във Форс Индия – Серхио Перес, предупреди французина колко рискован ход предприема с решението си да остане извън Формула 1 за 2019 година.

През тази година 22-годишния състезател ще трябва да се задоволи с ролята на резервен пилот в Мерцедес, след като загуби мястото си в Рейсинг Пойнт (както ще е новото име на Форс Индия) за сметка на Ланс Строл, който е син на новия собственик Лоурънс Строл. Бизнесменът спаси Форс Индия от фалит, като придоби тима по средата на миналия сезон.

Въпреки този факт Окон си остава един от най-талантливите състезатели във Ф1 и се носят слухове, че през 2020 може да стане партньор на Люис Хамилтън в Мерцедес за сметка на Валтери Ботас.

Интересното бе, че по време на престоя си във Форс Индия Окон и Серхио Перес никак не се разбираха. Двамата редовно се замесваха в инциденти на трасето и определено нямат причина да питаят топли чувства един към друг. „Мисля, че една година извън Формула 1 може да промени толкова много”, заяви 28-годишният Перес. „Може би той ще се върне и ще кара за Мерцедес”, но човек никога не може да гадае какво му готви бъдещето. Ходът му определено е рисков.”

„Мисля, че на него все още му липсва зрялост, но тя идва с времето. В Мерцедес той се намира в страхотна позиция. Определено заслужава място във Формула 1, тъй като е един от най-добрите пилоти в нашия спорт”, заяви Окон.