Пилотът на Ферари Фернандо Алонсо заяви след края на Гран При за Сингапур, че третото му място днес изобщо не е утеха за него. Испанецът, който е лидер във временното класиране, изкара тежък уикенд на „Марина Бей“, като през цялото време си личеше, че неговото Ферари очевидно отстъпва от темпото на основните му конкуренти.

Мястото му на подиума означава, че той все още има преднина от 29 точки пред световният шампион Себастиан Фетел, който се възползва по чудесен начин от отпадането на Люис Хамилтън.

„Този сезон е трудно да се правят прогнози, но от това, което видяхме тук, е ясно, че трябва да се подобрим“, сподели Алонсо. „Пета и тринадесета позиция на стартовата решетка за нашите болиди не бе това, на което се надявахме. Трябва да бъдем по-добри на „Сузука“.“

„В Монца нещата се получиха добре, когато Фетел отпадна. Сега той спечели, но Люис напусна преждевременно, така че за мен е добре, ако те продължат по същия начин. От петте ни конкурента загубихме точки само спрямо един, но не бяхме достатъчно бързи. Все пак да вземем предимство пред три от тези отбори“, завърши пилотът на Ферари.