Пилотът на Ферари Фернандо Алонсо отправи ясно послание към основния си конкурент за световната титла във Формула 1 Себастиан Фетел, като заяви, че няма какво да губи в последния старт за сезона.

В момента испанецът изостава с 13 точки от пилота на Ред Бул, а ако успее да спечели Гран При на Бразилия, то ще се надява настоящият шампион да финишира от 5-о място надолу. Въпреки на пръв поглед сложната си задача обаче Алонсо сподели, че не чувства по-голяма напрежение.

„Във Формула 1 винаги има напрежение“, заяви той. „Определено обаче то е по-малко в сравнение с други ситуации през сезона, най-вече заради факта, че не водим в класирането.“

„Нямаме какво да губим. В две поредни квалификации бяхме доста зад Ред Бул, така че да наваксаме 13 точки изглежда доста трудна мисия, имайки предвид, че в нормални условия завършваме втори“, обясни пилотът на „черните кончета“.

„Но защото нищо не зависи от нас, напрежението е доста по-малко. Имаме много малко за губене, а същевременно можем да спечелим толкова много“, завърши Алонсо.