Пилотът на МакЛарън Фернандо Алонсо се обърна срещу решението на ФИА, откъдето ще изпратят специален наблюдател за предстоящия решаващ старт в Гран При на Бразилия.

Управляващото тяло на Формула 1 иска да се увери, че от МакЛарън ще дадат абсолютно равен шанс и на двамата си пилоти – Алонсо и Луис Хамилтън, в борбата им за спечелване на тазгодишния шампионат.

„Не, че нещо зависи от нас, но не мисля, че ни трябва подобен човек в бокса”, заяви Алонсо.

„Аз имам доверие на тима, въпреки това, което се случи в Китай. Отдавам го просто на случайността, всичко може да се случи в едно състезание, особено липса на късмет. Надявам се за последния старт всичко да е наред”, продължи испанецът.

„Ние сме толкова добри приятели в момента, колко сме били винаги, мисля, че се разбирахме добре през цялата година. Медиите са тези, които се опитват да влошат отношения между нас”, каза от своя страна Хамилтън.

„Започнах да харесвам Алонсо още повече през последната година, след като успях да го опозная. Сигурен, че и уважението, което изпитваме един към друг също расте с времето. Разбира се, ситуацията се променя в събота и неделя, тъй като тогава започваме да се състезаваме”, продължи британецът, който се бори да се превърне в първия пилот, спечелил Формула при дебюта си.

„Да, наистина медиите са тези, които казаха много неща по адрес на отношенията между двама ни, които не бяха истина, ние никога не сме имали сериозни проблеми. Борим се на пистата, но това е нормално. Извън нея обаче поддържаме добро приятелство”, признава също Алонсо.

.