Фернандо Алонсо заяви, че не се притеснява от добрата форма, която демонстрира Ферари след лятната почивка във Формула 1. „Черните кончета” записаха двойна победа в Гран При на Турция, като Фелипе Маса финишира първи, а втори се нареди Кими Райконен.

„Ние, малко или много, бяхме наясно с това. Все пак видяхме потенциала на Ферари на старта на „Маникур”, на „Силвърстоун” също се представиха впечатляващо”, каза пилотът на МакЛарън.

„Единственото състезание, в което ние доминирахме изцяло, беше в Унгария. Това не беше изненада, защото пистата там е бавна – като тази в Монако. Този тип трасе много ни подхожда. Когато пистата е нормална като тази в Турция, те отново се завръщат на върха. Ние ще подобрим представянето и следващото състезание ще бъде много по-силно за нас, така че аз не се притеснявам”, коментира двукратният световен шампион.

Алонсо не е особено възхитен от факта, че е намалил разликата между себе си и лидера в класирането Люис Хамилтън на две точки. „Добре, той води само с две точки. Но аз пак съм си втори”, заяви испанецът.