Второто издание на възстановеното миналата година автомобилно състезание „Писта Стара Загора" отбеляза интерес не само от страна на участници, но и от страна на публика. 

Хиляди зрители отново се стекоха на Източния пътен възел на града, за да се насладят на майсторско шофиране и адреналин. Четвъртият кръг от Републиканския шампионат на Българската федерация по автомобилен спорт на затворен маршрут стартира точно в 10:00 часа, а началото даде ресорният зам.-кмет на Стара Загора Красимира Чахова.

„За мен е удоволствие да приветствам всички вас от мое име и от името на кмета на Стара Загора Живко Тодоров с добре дошли в нашия прекрасен и спортен град! Благодаря на Автомобилен спортен клуб – Стара Загора, защото с тяхна помощ и съвместни усилия, успяхме да възстановим след години отсъствие състезанието „Писта Стара Загора“, каза по време на официалното откриване зам.-кметът Красимира Чахова.

Участниците във възроденото автомобилното състезание отново подкрепиха инициативата в памет на малкия Паоло и всички загинали в пътни инциденти „Аз съм бъдещето. Пази ме!", насочена към безопасността на движението.

Първата обиколка по 2.8 км трасе бе запазена за зам.-кмета Красимира Чахова, а спортния автомобил управляваше Николай Диков. След началото на шампионата на старта застанаха близо 40 екипажа, разделени в три групи – „Спорт", „Тунинг" и „Макси".

След два манша, във всяка категория, съпътствани с много емоции, на почетната стълбица се качиха – Константин Маршавелов, който взе първото място в най-високия клас „Макси“, Иван Влъчков, стана шампион в клас „Тунинг“, а Ерменко Ерменков зае първото място в клас „Спорт“. 

Купата на кмета на Стара Загора за най-добре представил се състезател от града заслужи Илия Бояджиев, който освен организатор, тази година бе и състезател. 
Специалният приз „Fair Play пилот", който е в памет на Станимира Петрова-Ганева, дъщеря на шампиона на България и член на УС на БФАС Георги Петров, получи друг състезател на АСК – Стара Загора Павел Шенков./БГНЕС