Пилотът на КА-2 Рейсинг Тим Константин Маршавелов (Mitsubishi Lancer Evo 10) ще потегли от първа стартова позиция в серия “макси” в утрешното състезание на писта „Стара Загора“, което е домакин на четвъртия кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут.

Пловдивчанинът бе недостижим за съперниците си и в двата провели се манша днес. Първия манш премина под диктовката на двукратния пистов шампион. В нея той записа време 1:22.105 мин., което бе с 1.305 сек. по-бързо от времето на втория и с 2.152 сек. от това на третия в манша.

Доминацията на Маршавелов продължи и във втория тренировъчен манш. В него той успя да подобри рекорда на трасето от миналата година, който също е негово дело. Рекорда от миналогодишното състезание е 1:21.40 мин., а новото постижение, което бе записано във втората тренировка днес е 1:19.914 мин. 

Втори с изоставане от 1.406 сек. е Пламен Камбуров, а трети остана Румен Дунев.

„Добра квалификация за нас. Доволни сме от постигнатите времена. Утре няма да гоним нови рекордни постижения, а ще гледаме да завършим успешно състезанията“, бе коментарът на пловдивския пилот за днешните квалификации.