Ангел Григорчев (Renault Clio) е новият стар шампион в клас „Туринг“ от Националният шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут, след като днес отново бе безапелационен на пистата „Серес“ в Гърция и успя да спечели и в двата провели се манша.

В първия манш пилотът на София Кар Моторс стартира от пол-позишън и след оспорвана битка с Божидар Георгиев (Opel Astra) успя да види първи карирания флаг. Разликата между тях остана едва 0.330 сек. Трети завърши Димитър Кондев също с Opel Astra.

Втория манш протече по-спокойно за шампиона въпреки, че стартира от пета позиция. След старта той бързо се добра до първото място и завърши на 3.323сек. пред втория Георгиев. Трети в този манш остана Борислав Петров (VW Golf).

След спечелената титла в шампионата Time Attack в петък, днес Ангел подпечата и третата си титла в клас „Туринг“ в националния пистов шампионат.

"Получи се добро състезание, особено в първия манш, където стана наистина страхотна битка с Божидар. Във втория манш беше по-лесно за мен, още в началото успях да избягам напред и нямах никакви проблеми", сподели Ангел след състезанието на „Серес“ днес.