Ангел Григорчев с Renault Clio записа трета поредна победа в националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут в клас "Туринг". 

След победите на „Писта Стара Загора“ и „Писта Хасково“ днес пилотът на София Кар успя да запише нов успех на обновената писта „Дракон“.

В първия от двата днешни манша Григорчев стартира от първа позиция, след като вчера спечели квалификацията. 

Борбата тук бе между Ангел и Божидар Георгиев (Opel Astra), като Георгиев успя да изпревари Григорчев, но в последствие двукратният шампион в този клас успя да си върне позицията и да финишира на първо място.

Във втория манш от състезанието, Григорчев стартира от пета позиция, но след няколко изпреварвания успя да се добере до първото място. 

Малко преди финала Григорчев изпусна спирането за един от завоите и това му коства първото място в този манш.


"Много хубаво състезание. Получи се много добра битка с Божидар. В първия манш завърших първи, като той успя да ме изпревари, а след това си върнах позицията. Във втория манш стартирах пети, успях да стигна до първото място, но на един от завоите стъпих в страни на прахта и изпуснах спирането и той успя да ме изпревари. Доволни сме от състезанието. Има малко боя по бронята и счупено огледало, но това са дребни неща", сподели победителят в клас „Туринг“ Ангел Григорчев.