Ангел Григорчев с Renault Clio спечели днешните квалификации в клас „Туринг“ на гръцката писта „Серес“, където се провежда шести кръг от Националния шампионат на затворен маршрут.

Пилотът на София Кар бе най-бързият в своя клас и през двата провели се манша. В първия манш двукратният шампион в клас „Туринг“ записа време от 1:27.483мин., като този резултат бе с над половин секунда по-добър от този на втория Божидар Георгиев (Opel Astra). Трето време в първия манш записа Димитър Кондев също с Opel Astra.

Във втория 20-минутен манш Ангел успя да подобри времето си, като спря хронометрите на 1:27.342мин. Втори и трети в този манш отново останаха Божидар Георгиев и Димитър Кондев.

„Днес нямахме проблеми и квалификациите минаха идеално за нас. Проблемите ще са утре, защото нямаме нови гуми. Успяхме да изпробваме новостите по аеродинамиката на колата, които явно работят и колата е по-бърза с няколко десети“, сподели Ангел след края на квалификациите днес.

Същевременно пилотът на КА-2 Рейсинг Тим Константин Маршавелов (Mitsubishi Lancer Evo X) ще стартира от първа позиция в утешното състезание от Националния шампионат на затворен маршрут на гръцката писта „Серес“, след като днес бе на-бърз в квалификациите. Това е четвърти пореден пол-позишън за пловдивчанина.

В първия манш днес двукратния шампион в клас „Макси“ остана на втора позиция, след технически проблеми свързани с двигателя на Mitsubishi-то управлявано от него. По време на паузата между маншовете механиците на КА-2 Рейсинг Тим успяха да подготвят колата за втория манш. В него Маршавелов бе над всички и успя да спечели първа стартова позиция за първия манш утре. Неговото време бе с близо 2 секунди по-добро от това на втория Пламен Камбуров. Трети остана Илия Царски.

„Днес имахме доста технически проблеми. В първия манш колата прегряваше и това е основната причина да сме толкова бавни в него. За втория манш сменихме някои части и успяхме да спечелим първата позиция, но можехме да сме още по-бързи. Сега започваме работа по колата и ни чака дълга нощ“, сподели Константин след квалификациите днес.