Пилотът на „КА-2 Рейсинг Тийм“ Константин Маршавелов беше най-бърз в квалификациите на първия кръг от националния шампионат по автомобилизъм на затворен маршрут и писта. 

Той постигна най-добро време и в двете квалификации на серия „Макси“, които се проведоха днес. Домакин на откриващия кръг е писта „Лики Моли“, която се провежда на трасето край пловдивското село Калояново.

В първата квалификация Маршавелов записа време 1:02.187 мин., което бе с над две секунди по-добро от това на втория. Пловдивчанинът успя да подобри още времето си във втората квалификация, като записа 1:02.070 мин.

И през тази година Маршавелов се състезава с автомобил Mitsubishi Lancer Evo X, което днес излезе на пистата с изцяло нов дизайн.

„Доволен съм от квалификацията. Времената са по-слаби заради намалената мощност на колата. През тази година ще се състезаваме с по-ниска мощност, заради новите регулации, които увеличават състезателните километри и ние ще трябва да пазим ресурса на автомобила“, сподели Маршавелов след квалификациите.

През тази година към отбора на „КА-2 Рейсинг Тийм“ се присъединява и Камен Василев, който ще се състезава с автомобил Mitsubishi Lancer Evo X подготвено от пловдивския отбор.

Иван Влъчков ще стартира от първа позиция в серия Туринг. Влъчков е 3-кратен шампион в своя клас и тази година ще се бори за 4-а поредна титла с добре познатия ни автомобил Хонда Сивик. Пилотът на Дамасцена Алба беше най-бърз и в двете квалификационни сесии, като постигна почти еднакви времена. В първата той записа 1:05.830 мин, а във втората 1:05.823 мин.

Иван имаше проблеми с двигателя, за който в екипа още не знаят какъв е точно. Заяде жилото на газта и затова Влъчков мина през тревата и не можа да подобри много времето си във втората сесия. Въпреки това той изпревари втория Давид Будев с Хонда Сивик с 1.597 сек. 

Тази вечер екипът от механици на Влъчков ще свали мотора, за да направи инспекция. Трети ще потегли ветеранът Стоян Апостолов също с Хонда Сивик. При него блокира двигателят и той не участва във втората квалификация.