Пламен Камбуров спечели втория кръг от българския национален шампионат по планинско изкачване за 2019 г. Той бе най-бърз в надпреварата „Гоце Делчев 2019” в класа си (Категория 3 за автомобили от 3500 до 6500 куб. см) и в генералното подреждане. Николай Златков остана втори, Любен Каменов с Мицубиши Лансър Ево 8 от Дамасцена Алба е трети, а четвърти Юлиан Телийски с Мицубиши Лансър Ево 9.

"Състезанието премина при тежки метеорологични условия. Успяхме да направим много добри настройки на автомобила, а аз се адаптирах бързо към така създалата се ситуация и завърших първи в надпреварата. Във всеки отделен манш времената се променяха. Причината за това бе, че трасето бе с различно ниво на сцепление, мокро и т.н. Радвам се, че имаше сериозна конкуренция, тъй като в такива условия се демонстрира класата на различните пилоти", коментира Камбуров.

Пилотът отбеляза специално, че организацията на планинско „Гоце Делчев” е била добра.

Този старт беше втори за Камбуров с Skoda Fabia. Още на Мемориал Валерий Великов в Шумен той заяви, че автомобилът е със сериозен потенциал, но са необходими повече километри, за да подобри резултатите си, което се случи още във втори кръг от първенството. Сега му предстои дискусия с тима и рекламодателите, за да реши с коя кола ще продължи да се състезава.

"Ще вземем решение дали ще продължа да карам с този автомобил или отборът ще прецени дали Mitsubishi-то ще е достатъчно конкурентно", обясни двукратният шампион на затворен маршрут.

В същото време Иван Влъчков с Хонда Сивик беше най-бърз в своята Категория 3 Група Е1 до 2000 куб.см.

Влъчков на почетната стълбичка

При променливи условия и мокра настилка Иван направи страхотна езда на новото за всички пилоти трасе. 
Пилотът на Дамасцена Алба записа 2:40.600 мин в първото качване, във второто свали до 2:35.300 мин, а в последното постигна 2:40.030 мин. Така той изпревари с над половин минута втория в класа Косьо Йорданов с Рено Меган.

Влъчков е и 5-и в общото класиране, като пред него се наредиха само пилоти с много по-мощни коли. В същото време зад него останаха такива с доста повече конски сили и задвижване 4х4. 

В отборното класиране първи стана именно екипът на Дамасцена Алба, воден от Николай Мончев.

"Получи се много добро състезание, каза Иван след края на деня. - Трасето предложи трудни моменти и беше наистина майсторско. Пети съм в генералното класиране пред толкова много други коли. Благодаря на екипа ми Дамасцена Алба и семейството ми за помощта."