Любен Каменов над всички в тренировките на "Шипка - Дамасцена"

Любен Каменов с Митсубиши Лансър Ево 8 даде най-доброто време в тренировъчните преминавания на планинско изкачване "Шипка - дамасцена", 5-ти кръг от държавния шампионат. 

Той направи 2:26.110 минути при второто си преминаване от възможни три преминавания на трасето от 5100 метра и не остави шансове на конкурентите си. Каменов е победител от миналагодишното издание на надпреварата. Състезанието е кандидат и за кръг от Европейската купа за следващата година.

Юлиян Телийски даде време от 2:33.500 минути и се нареди втори, а трети остана Николай Златков с Ауди Куатро и време от 2:34.040 минути. Шестицата се допълва от Христо Манолов, Илия Царски и Пламен Камбуров, а 7-ми е младокът Иван Влъчков, който миналата седмица спечели надпревара в GT4 на Словакия Ринг. 

На старт застанаха 43 от 48 заявени пилоти, а изненадата дойде от Павел Шенков с ВАЗ 2017, който при второто си преминаване зае 20-ото място с време 2:58:200 минути.

Организацията на състезанието е на много високо ниво, а трасето дава предпоставка за отлични времена на състезателите.

Утре от 9:30 часа е официалното откриване на надпреварата, а след преминаването на двата състезателни манша ще дойде време и за награждаването, което е от 15:30 часа.

Свързани материали

  • 48 пилоти на планинско Шипка - Дамасцена 48 пилоти на планинско "Шипка - Дамасцена"
  • Иван Влъчков търси успех на Шипка - Дамасцена Иван Влъчков търси успех на "Шипка - Дамасцена"
  • Планинско изкачване Шипка-Дамасцена покрива европейски стандарти Планинско изкачване "Шипка-Дамасцена" покрива европейски стандарти
  • vesti.bg vesti.bg
профилна снимка

*Коментирай конкретната статия и използвай кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание!

 
рали

Други

SAS banner