Макар и SUV автомобилите да завземат пазара и от двете страни на Океана, седаните продължават да играят много важна роля в продажбите на нови автомобили. 

С 450 000 реализации в Европа през 2018 година, D сегментът остава апетитна примамка за производителите и Toyota ще атакува утвърдените играчи с чисто ново предложение за Стария Континент. То носи името Camry и ще направи своята премиера за България по време на Palace Auto Varna 2019 (9-12 май, Варна).

Ако Camry ви звучи познато, то най-вероятно това се дължи на факта, че моделът е най-продаваният седан в света в момента с повече от 700 000 годишни доставки. Возилото се завръща на европейска земя след около 15-годишно отсъствие и ще се превърне в осмия хибриден автомобил на японците тук. У нас Camry излиза на пазара с 2.5-литров хибриден двигател Hybrid Dynamic Force с максимална мощност от 218 к.с. и среден разход на гориво от само 4.3 литра на 100 километра. Още по-впечатляващо, заводските данни сочат CO2 емисии от само 119 гр/км по цикъла WLTP.

Компания на Camry на щанда на Карком ЕООД, официален дилър на Toyota за Варна, ще прави новата Corolla в трите си моделни модификации – хечбек, седан и Tоuring Sports. Базираният на платформата TNGA автомобил ще се предлага за първи път с две различни хибридни системи – една с 1.8-литров двигател и 122 к.с. и по-голяма с 2.0-литров двигател и 180 к.с. Налице ще бъдат и 1.2-литров бензинов мотор за версии хечбек и комби, както и 1.6-литров със 132 к.с. за Corolla седан. До новата Corolla място ще намери и актуалният RAV4, който също разполага с хибридна задвижваща система с пикова мощност от 222 к.с.

Във Варна Lexus ще отбележи включването си в бързо растящия сегмент на компактните кросоувър автомобили с представянето на UX. Премиум марката обещава съвременно и динамично изживяване зад волана, благодарение на новата инженерна архитектура GA-C със суперздрава структура. У нас високопроходимият компактен автомобил ще се предлага в две версии - UX 250h с четвърто поколение самозарядно, пълнохибридно задвижване и UX 200 с традиционен 2.0-литров бензинов двигател с висока топлинна ефективност.

Mitsubishi се включва към Palace Auto Varna 2019 с промоционални цени на своите модели, които ще бъдат актуални и по време на целия месец май. Във Варна японците ще изложат актуалния си компактен кросоувър Eclipse Cross, който освен това ще бъде наличен за клиентски изпитания в тест-драйв зоната. Атлетичната повдигната машина обещава иновативни системи за сигурност още от базовите нива на оборудване, както и дизайн, към който трудно ще останете безразлични.

Outlander също ще бъде част от експозицията на марката край морето, като хибридната версия на 7-местния SUV модел ще бъде на разположение в зоната за тест-драйв – за първи път във Варна. Семейният автомобил с три реда седалки предлага много пространство в интериора и модерни системи за сигурност в съчетание с богато оборудване.

Освен на автомобили, посетителите на Palace Auto Varna 2019 ще могат да се насладят и на триколесни мотоциклети от Зундерт Екстрийм, официален представител за България на Can-Am ATV, Can-Am Spyder, Can-Am SSV, Sea-Doo, Ski-Doo Lynx и Evinrude. Край морската ни столица ще могат да бъдат разгледани Syder F3 S с 3-цилиндров двигател със 115 к.с., круиз контрол функция, LED светлини и нов режим на движение Sport, както и Can-Am Ryker Rally. Триколесната машина също има двигател с три цилиндъра с водно охлаждане и електронно впръскване на горивото, а налице са и три режима на движение – еко, спортен и рали, които контролират двигателя, автоматичната трансмисия и електронната система за стабилност. Зундерт ще представи също така 4-колесния Can-Am Maverick X3 със 172 к.с., както и водни джетове Sea Doo, АТV-та от Can-Am и голяма гама аксесоари и екипировка за тях.

Спонсори на Palace Auto Varna 2019 са Уникредит Булбанк и Shell България, които осигуряват куп награди. Един от посетителите ще има шанса да спечели 1000 лв. във вид на ваучер за гориво, предоставен от Shell България. Всеки, заедно с входния си билет, ще получи още и талон за отстъпка от горивата Shell и 200 ClubSmart бонус точки, както и ваучер Deli by Shell, с който може да се купят два сандвича и да получите трети безплатно.