Българският мотоциклетист Мартин Чой се готви за поредното си предизвикателство. На 16 септември, на писта „Пауталия“ в Кюстендил, ще се проведе първото по рода си за България, а и цяла Източна Европа, отборно картинг състезание по издръжливост. Българският формат се нарича „ЕКО 12ч. на България”.

Въпреки че излиза от зоната си на комфорт и сменя мотора с картинг, Мартин има богат опит в подобни състезания. Зад гърба му са вече три участия в „24ч. на Льо Ман“ и по един старт в „8ч. на Ошерслебен“ и „8ч. на Словакия ринг“.

В отбора на Мартин „EKO Racing Team” ще влязат бившият състезател в Moto GP Лукаш Пешек, познатият ни от „24ч. на Льо Ман“ Яро Черни и Михаил Иванов. В рамките на надпреварата, те ще премерят сили със световно известни имена от Формула1 и Moto GP, като Витантонио Лиуци, известен с победата си над Михаел Шумахер през 2001г. и световният шампион по картинг от 2000г. Колин Браун.

„Много се вълнувам за 12-те часа на България. Подобно нещо не е правено до момента в тази част на Европа, а това, че България е домакин, е направо невероятно. Имам доста опит с шофирането на 4 гуми, а и вече съм участвал в няколко ендюранс шампионата, така че планирам да дам всичко от себе си. За мотивацията ми допринася и фактът, че ще караме пред родна публика. Конкуренцията също не е за подценяване. Бившият световен шампион Колин Браун и Витантонио Лиуци, който навремето победи Шумахер на собствената му писта в Германия, ще бъдат в един отбор. Със сигурност ще бъде много интересно. Каня всички фенове на моторните спортове да ни гледат. Входът е свободен, а емоциите са гарантирани!“, сподели Мартин Чой.