Отборът Eko Racing BMW, за който кара Мартин Чой, завърши 8-те часа на германската писта "Ошерслебен" на седмо място в клас суперсток от световните ендюрънс серии по мотоциклетизъм. 

Най-добрият български състезател на писта и неговите съотборнци Ладислав Хмелик и Томаш Заич завъртяха 292 обиколки и видяха карирания флаг от 18-а позиция в сборното подреждане с големия клас.

Чой стартира за Eko Racing BMW и направи предпоследния стинт, а след него моторът угасна временно, но тръгна отново и Заич успя да го докара до финала. Първи на него беше японският отбор FCC TSR Honda, който завъртя 312 обиколки в Германия и победи прекия си конкурент за титлата GMT94 Yamaha, който дори се смъкна до трета позиция след изпреварване в последните минути и катастрофа на метри от финала. Втори завърши SRC Kawasaki.

FCC TSR Honda, с пилоти Фреди Форе, Джош Хуук и Алан Тешер, води в клас супербайк с 10 точки пред Давид Чека, Майк Ди Мелио и Николо Канепа от GMT94. Последният кръг ще бъде проведен в края на юли на пистата "Сузука" в Япония.

FCC TSR Honda проведе отлично тактическо състезание и спря само шест пъти в гаража, докато SRC Kawasaki влезе седем пъти в питлейна, а GMT94 - осем пъти. Пилотите на Ямаха и миналогодишни шампиони улесниха конкурентите си и с 30-секундно наказание заради включени фарове по време на зареждане на гориво, което им донесе над минута пасив преди последните спирания.

SERT завърши на десето място след падане рано в състезанието, а YART, които спечелиха старта в Словакия, не успяха да стигнат до осмия час.
В Япония няма да има състезание в клас суперсток и германският кръг се явява последен за сезона. Шампион с 49 точки е Tati Team Beaujolais Racing, следван от Junior Team LMS Suzuki с 43 и победителя от Ошерслебен - MOTO AIN с 41./БТА