По изключително неприятен начин завърши предпоследният уикенд от Porsche Sports Cup Германия за българския пилот Георги Дончев.

След като на Моторспорт арена Ошерслебен преди няколко седмици състезателят на SCHUTZ Motorsport (Overdrive Racing) стигна до третото място в клас 5d-991 GT3 Cup, амбициите към двата старта на белгийската СПА бяха огромни, а стартовата позиция от втора редица изглеждаше отлична предпоставка за нов успех.

Малко след началото на състезанието плановете за пореден подиум започнаха да се изпаряват, след като грешка доведе до седем загубени позиции. Дончев рискува и с агресивно каране навакса част от изоставането, но малко след като влиза в правилното темпо, съперник разля масло в един от участъците на белгийската писта. Няколко от състезателните автомобили се завъртяха на пистата, а за съжаление един от тях е този на българина, който се удари в мантинелата и с това участието му в сериите за този уикенд приключи. Поршето на Георги се прибра в бокса със счупена предна броня, ляв фар и калник, а добрата новина е, че катастрофата не води до никаква физическа травма за пилота.

„Дъждовното време затрудни максимално тренировките ни, организаторите прекъснаха квалификациите заради катастрофа, после пък грешката на старта ме накара да съм пределно агресивен и в крайна сметка състезанието и сезонът ми май завършиха в мантинелата“, коментира с тъжна усмивка българският пилот, който след първия старт миналия уикенд бе на четвърто място в генералното класиране на своя клас.

Сезонът в Endurance сериите на Porsche Sports Cup ще завърши на 21 и 22 октомври на Хокенхаймринг в Германия, за когато автомобилът на SCHUTZ Motorsport (Overdrive Racing) би трябвало да е ремонтиран и готов за достоен финал на изключително трудния сезон.

Георги Дончев и екипът му подготвят още една „скоростна“ изява за финал на годината – на 11 и 12 ноември на писта Серес в Гърция пилотът и неговият екип ще се опитат да запишат нов рекорд за най-бърза обиколка. Успоредно с това пистата ще е на разположение на записалите се за участие любители, които ще имат възможност за двудневен коучинг от елитни международни пилоти, свободно и състезателно шофиране и много екстремно забавление.