Българският пилот Георги Дончев не успя да стигне до подиума в поредните стартове от клас 5d-991 GT3 Cup на Endurance сериите в Porsche Sports Cup този уикенд на Ред Бул Ринг в Австрия. След първото и третото място в миналите две състезания от сезона, Дончев и съотборникът му Марвин Дийнст трябваше да запазят инерцията и да добавят важни точки за генералното класиране, но катастрофа на съперник и съдийски наказания ги отдалечиха от целта.

Малшансът започна още на квалификациите, когато организаторите не признават най-бързите обиколки на Георги и Марвин заради излизане от очертанията  на пистата. Така българският пилот стартира от 8-ма позиция и в първите десетина обиколки шофира отлично, докато съперник не се завърта пред него. Това кара Дончев  да допусне грешка и също да се завърти и излезе от пистата. Поршето с номер 168 губи цяла обиколка в чакъла и състезанието изглежда безвъзвратно загубено, но с отлично каране пилотите на на  SCHUTZ Motorsport (Overdrive Racing) наваксват изоставането и в крайна сметка завършват на 14-та позиция от всички 24 стартирали.

Във втория манш българският пилот започва от 14-то място в решетката, шофира отлично и при смяната в бокса на 23-тата минута е на 6-та позиция с 8 изпреварени съперника. След ротацията Марвин Дийнст също се справя чудесно и изпреварва още петима конкуренти от техния и по-горните класове, с което достига до трета позиция. В последната обиколка обаче, Марвин получава наказание (преминаване през питлейна/бокса) и отборът завършва на достойното пето място. Екипът на Дончев все още обмисля дали да бъде подадена контестация за изненадващото наказание на Дийнст, тъй като без него отборът отново щеше да бъде на подиума, въпреки лошия късмет в първото състезание. Според тях забавянето е било нерегламентирано, тъй като пилотът не е получил предупреждение преди получаването му, което е задължително спрямо регламента.

Следващите два старта от Porsche Sports Cup са в средата на август на пистата Ошерслебен в Германия,  а до края на сезона остават гонки на култовата писта СПА в Белгия и на Хокенхаймринг, където Дончев вече има едно първо място този сезон.