Малшанс споходи българския пилот Георги Дончев в стартовете от Porsche Super Sports Cup този уикенд. За първи път този сезон пилотите от „супер спортните серии“ на шампионата се състезаваха заедно с по-бързите модели от Porsche Carrera Cup, а двата манша бяха подгряващи на ендюранс сериите от FIA WEC.

В квалификациите за съботния старт Дончев се класира на 23 място от всичките 38 участника. С оглед на факта, че след десетина дни предстои важен старт от сезона на Porsche Sports Cup, българският пилот и неговият екип решават да не се поемат излишни рискове. 

На няколко пъти Дончев не се хвърля в опасни маневри, а шофира много уверено и без никакви грешки стигна до 18-то място в крайното класиране и 5-то в своя клас. 

Въпреки позитивните емоции от първия старт, вторият тур в дъждовната неделна сутрин започна отчайващо. Поршето на SCHUTZ Motorsport (Overdrive Racing) изобщо не стартира в подгряващата обиколка зад колата за сигурност, а вероятната причина бе проблем в електрониката. С помощта на стюардите Дончев стигна до бокса, но загуби три обиколки, които не можа да навакса до края на състезанието и така не успя да подобри класирането си от първия ден.

„Чувствам се изключително разочарован, тъй като бях много мотивиран да покажа най-доброто от себе си. В първия старт видях, че „дяволът не е толкова черен“ и бях сигурен, че мога да изпреваря поне няколко от пилотите в по-горните класове“, сподели Дончев след финала и изрази надежда всичко с автомобила да е наред за следващото състезание след две седмици на Ред Бул Ринг в Шпилберг (Австрия).