Докато в родната столица емоциите бяха предизвикани от възраждането на Писта София, в една от немските столици на високите скорости – Нюрбургринг, българският пилот Георги Дончев за първи път през сезона записа „двоен подиум“ с едно второ и едно трето място в своя клас. 

За първи път за тази година Георги записа и два „чисти“ старта със здрав автомобил и без сериозни контакти със съперници по трасето, което е истинско постижение в оспорваната надпревара между 30 жадни за победа и заредени с близо 500 конски сили Porsche-та.

Уикендът на „Зеления ад“ започна доста трудно, след като прогнозата за времето за целия уикенд изглежаше много непостоянна и редуващите се дъждовни и слънчеви условия затрудниха пилотите в търсенето на перфектни обиколки. За квалификациите в събота сутрин късметът бе на страната на 30-те състезатели, пистата бе суха и всичко сочеше вълнуващо състезание на 3629-метровия „спринт-формат“ на легендарното трасе. Дончев записа добри обиколки и си гарантира трето място в класа и за двата старта, които следваха през уикенда, непосредствено след водачите в ProAm класа Карлос Ривас и Щефан Реекопф.

И в двата старта, въпреки изпълнените с опасни ситуации съперничества (и двукратното излизане на кола за сигурност), българското Porsche с номер 7 пресече финала благополучно и прекрати серията от състезания без записани точки. В съботния стинт Георги Дончев завърши на 3-то място в своя клас (и на 20-то в общото класиране), а в неделния остана втори (на 21-во място в общото класиране) след съотборника си Щефан Реекопф, дублирал победата в двата старта. 

При професионалистите уикендът бе пореден триумф за Лехнер рейсинг, с което Юлиен Андлауер и Михаел Амермюлер се откъснаха на върха в генералното класиране пред Лари тен Воорде от Overdrive Racing Team.

"Условията бяха много трудни, но този път късметът беше на наша страна. В определени моменти имахме шанс да се борим и за първа позиция в класа, но трафикът беше много хаотичен и за съжаление не се подреди по идеалния за нас начин", коментира Георги Дончев и допълни, че е доволен от резултата и „най-вече от това, че имахме сравнително чист откъм контакти уикенд, което е първи случай за този сезон“. 

Желанието на българския пилот и неговия екип е все така безаварийно да протекат и останалите 4 старта от сезона на Carrera Cup през септември – на 14 и 15 предизвикателството е Хокенхаймринг, а в последния уикенд от месеца кампанията завършва с финалните два старта на Заксенринг.