Третият състезателен уикенд в тазгодишното издание на Porsche Carrera Cup Германия донесе на Георги Дончев поредната доза предизвикателства и завърши с едно трето и едно четвърто място. 

На Ред Бул Ринг българският пилот започна отлично в предварителните тестове, давайки второ време, само на 0.1 сек от първия. Но вече обичайният червен флаг за тежка катастрофа в старта, едно съдийско наказание на квалификациите и няколко грешки затрудниха много задачата му през двата състезателни дни.

За разлика от предишните стартове от сезона, в Австрия не времето беше най-голямото предизвикателство. И през началните квалификационни сесии, и през двата състезателни старта в събота и неделя, над Ред Бул Ринг грееше слънце и нямаше и помен от проливните валежи от предишните два кръга. 

Заради наказание за недостатъчно гориво в автомобила след края на квалификацията Porsche-то с номер 7 и българския флаг стартира и в двата стинта от последна позиция, но без да допуска грешки и с умело маневриране покрай няколкото аварирали състезатели, Георги Дончев и в двата старта записа 21-во място в общото класиране. 

За съботния ден това го изпрати на почетната стълбица с трето място в класа, а в неделя остана на едно място от призовите три позиции.

"С всеки следващ старт виждам колко е трудно в такава конкурентна среда, но продължавам да давам всичко от себе си и работя за по-добро представяне“, коментира след 6-ия кръг българският пилот. 

"Георги стои много добре на пистата и съм сигурен, че много скоро ще може да се качи на най-престижното стъпало в своя клас“, допълва Кристоф Хубер, който е рейс директор на Overdrive Racing by Huber.

Отлично продължава да е представянето и на водещия пилот от българския Overdrive Racing Team, Лари тен Воорде, който завоюва четвърта победа в петия старт от сезона.