Двукратният световен шампион във Формула 1 Фернандо Алонсо заяви, че е настъпил часът на истина. Според пилота на Рено е невъзможно да се правят прогнози кой ще бъде новият световен шампион.

„В Мелбърн настъпва часът на истината. Според мен е невъзможно да се дават каквито и да е било прогнози за нов световен шампион. Смятам, че в Рено ни очаква един добър сезон и ще дам всичко от себе си, за да постигнем желаните резултати”, каза испанецът.

„В края на седмица ще видим в действителност какво ще се случи. Всеки един от нас се е подготвил да постигне много добри резултати. Тази година нямам врагове. Надявам се отново да бъда на върха”, добави пилотът на Рено.

„Сигурен съм, че сезонът ще бъде много вълнуващ, защото за първи път от много години насам силите са изравнени и не се знае предварително кой ще стане шампион. Новите правила объркаха всички отбори, защото никой не иска да допусне грешка и да му бъдат отнети точки по административен път. Това забави до голяма степен развитието на повечето болиди. Смятам, че през сезона ще има много разбърквания, а всички състезания до едно ще бъдат непредвидими”, каза още двукратният световен шампион.

„Аз лично съм се подготвил много добре и имам голямо очаквания през сезона, но отново ще отбележа, че в този момент не могат да се дават никакви прогнози и тези, които правят рискуват да се изложат много сериозно”, завърши Фернандо Алонсо.