Българският защитник Живко Желев направи първата си тренировка с екипа на новия си тим Стяуа. Бившият бранител на Литекс и Оцелул Галац подписа договор с румънския гранд във вторник и тази сутрин участва в първото занимание за годината на „синьо-червените”.

Румънските медии логично обръщат огромно внимание на Желев, който присъства в почти всички снимки от първото занимание на водения от Михай Стойкица тим. Тренировката бе на клубната база в румънската столица.

Новото попълнение на румънския гранд Стяуа Живко Желев ще играе с номер 5 на гърба. Преди това, с този екип се подвизаваше Йонут Рада, който бе трансфериран в Ал Наср от Дубай.

„Желев е играчът, който ще запълни празнината в състава, оставена след напускането на Рада”, коментира наставникът на тима от Букурещ Михаил Стойкица, цитиран от gsp.ro. Специалистът отново потвърди, че ще продължи преговорите за футболиста на Левски Христо Йовов.

Другият българин в тима на Стяуа Крум Бибишков, не присъства на първото занимание. Той заедно с още няколко от чужденците все още не се прибрал в Румъния. Според медиите в северната ни съседка това се очаква да стане утре.