Бившият национален защитник на Мексико Игнасио Флорес почина, след като неизвестен извършител откри огън по бус, в който се возеше бившият играч на Крус Асул.

Инцидентът се е случил в близост до Куернавака, а причините за стрелбата по превозното средство, в което 58-годишният бивш играч се е возил, заедно със своето семейство, все още не са ясни.

Двама възрастни са също ранени по време на атаката, а малко дете е в шок след стрелбата, съобщават местните медии.

Свидетели твърдят, че към микробуса, в който се е возил Флорес - участник на Световното първенство през 1978 година с екипа на "ацтеките", e стреляно многократно.

"Игнасио Флорес Окаранса, почивай в мир. Маестро, Приятел и Баща", написаха от бившия му тим Крус Асул на акаунта си в социалната мрежа "Туитър". Бившият десен бек, който има пет титли на Мексико с екипа на Крус Асул през 70-те години на миналия век, бе брат на бившия нападател на УНАМ Пумас Луис Флорес, който също бе национал на Мексико.

Това е поредният случай на насилие в страната, в която от 2006 година насам са отнети 42 000 живота, най-вече, заради враждите на местните кланове, които се борят за контрола на разпределението на наркотиците в Мексико.