Португалската звезда Кристиано Роналдо притежава малко над 1 милиард евро, според списъкът на богаташите на списание "Форбс". С част от тези пари нападателят на "Ал Насър" е купил поне дузина блестящи и ултраскъпи автомобили.

Сред тях е и Bugatti Centodieci, който е произведен само в 10 бройки и с който се отпразнува 110 години на марката. Това е не просто Bugatti, а най-скъпата кола в света: Bugatti Centodieci. Легендарният футболист си подари тази хиперкола, след като Ювентус спечели шампионата в Италия за 36-и път преди три години, след като плати за него колосалните 9,5 милиона евро.

Centodieci освен това е и най-мощният модел, произвеждан някога. Неговият 8-литров бензинов W16 двигател, оборудван с 4 турбокомпресора, развива мощност от 1600 к.с. и може да ускорява от 0 до 100 км/ч за 2,4 секунди. 

Но Роналдо реши бързо да се раздели със своя Centodieci. И то по напълно изненадваща причина: колата харчела твърде много! Трудно е да се повярва, че това е причината, след като петкратният носител на "Златната топка" прибира по 16,5 милиона евро месечно от "Ал Насър". Освен това литър бензин в Саудитска Арабия е доста по-евтин.

Така или иначе, Роналдо е взел решението и красивият Centodieci, който също като него носи производствения номер 7, се продава.

"24 часа".