Бившият защитник на грузинския национален отбор по футбол Кахабер Каладзе влезе в състава на правителството на Грузия. 34-годишният футболист, който завърши кариерата си през тази година, стана министър на регионалното развитие и инфраструктурата на Грузия.

Каха Каладзе, който в най-силните си години на терена бе футболист на седемкратния еврошампион Милан, има 83 мача с фланелката на грузинския национален отбор, в които е отбелязал 1 гол.

През 2009 година в мача Грузия - Италия защитникът Каладзе си вкара два автогола и Италия победи с 2:0. Кахабер Карлович Каладзе е роден на 27 февруари 1978 година в Самтредия, Грузинската съветска социалистическа република.

На 16-годишна възраст вече е футболист на Динамо Тбилиси, през 1998 година преминава в Динамо Киев срещу сумата 280 000 щатски долара и става три пъти шампион на Украйна.

През януари 2001 година Каладзе преминава в италианския Милан срещу рекордната за грузинския футбол сума от 16 милиона евро. С фланелката на росонерите грузинецът на два пъти спечели Шампионската лига и веднъж Световното клубно първенство.

Каладзе пет пъти е избиран за футболист номер 1 на Грузия, а през 2003 година е пусната пощенска марка в чест на футболиста.

Не е изключено Каха Каладзе да стане и президент на Грузия, ако в бившата съветска република вземат политически пример от България, където Росен Плевнелиев стана президент, след като бе министър регионалното развитие и благоустройството.