Фиорентина определено имаше нужда от глътка свеж въздух. След 3 поредни поражения, „виолетовите“ най-после постигнаха успех в серия А. Футболистите на Винченцо Италиано спечелиха домакинството си на Болоня с 2:1 и определено ще дишат по-спокойно по време на паузата за мачове на националните отбори.

Това признава и наставникът на  тима от Флоренция, но специалистът силно се надява, че най-после „ла виола“ ще намери постоянството в резултатите след международното прекъсване.

„Имахме нужда от тази победа, защото не е никак приятно да си в серия от 3 поредни загуби. И трите поражения, които допуснахме бяха изключително болезнени и бе от съществено значение да се върнем на верния път. Болоня е отбор, който се намира в много добра форма и успехът срещу тях със сигурност ще ни даде увереност. Няма нищо по-важно от трите точки, които съумяхме да вземем, защото те определено ни дават глътка свеж въздух. Важно е обаче да продължим да се представяме по същия начин  след паузата, и  смятам, че е крайно време да бъдем по-постоянни в изявите си. В Европа успяхме да наваксаме след 2 равенства в първите два кръга, и постигнахме 2 поредни победи, което значително улеснява задачата ни в лигата на конференциите, но в серия А, трябва да започнем да печелим повече точки, за да можем в края на сезона отново да се радваме на европейско участие и през следващата кампания“, коментира Италиано