Звездата на националния отбор на Англия Уейн Рууни ще опита да се реваншира срещу Черна гора. Предупреждението дойде от страна на двама негови съотборници в състава на „трите лъва“ Джолиън Лескът и Том Клевърли в навечерието на важната световна квалификация за Мондиал 2014.

Последният път когато двата тима се изправиха един срещу друг Уейн Рууни бе изгонен от терена. Очаква се и атмосферата в Подгорица да бъде много враждебна, заради недалечния спомен.

Нападателят се връща отново в Черна гора, където получи червен картон от Волфганг Щарк през 2011 година за ритане на противник.

Звездата на Манчестър Сити Джолиън Лескът заяви: „Ответната реакция би могла да подобри неговото представяне. Те може да заложат на неговия темперамент, но Уейн вече е по-зрял. Той е по-възрастен и по-опитен и съм сигурен, че ще бъде истински професионалист, за да се справи с всичко, което те ще опитат. Ще има много очаквания към него, но Рууни едва ли ще се смути от нещо подобно.“

Съотборникът на Рууни в Манчестър Юнайтед – Том Клевърли добави: „Уейн е роден победител и има подходящ характер за клуба и за страната си.“

Последният път, когато Англия и Черна гора играха помежду си в квалификациите за Евро 2012, Уейн Рууни получи червен картон, след като изрита без топка Миодраг Джудович. „Трите лъва“ успяха да запишат 2:2 и да се класират за финалите на шампионата. Наказанието на нападателя обаче го лиши от участие в началните мачове на Англия по време на първенството.