Астън Вила готви нов опит за привличането на бранителя на Манчестър Сити Майка Ричардс, в следствие на нарастващите страхове относно физическото състояние на Мартин Лауерсен, твърдят медиите на Острова.

Мартин О’Нийл се пробва за защитника на „гражданите” през януари, като предложи за 20-годишния футболист около 8 милиона лири.

„Небесносините” обаче отказаха да се разделят със звездата си, докато не успеят да му намерят заместник. Марк Хюз се провали в опита си да привлече състезателя на Евертън Джолеън Лескът, съобщи „Mirror”.

Изданието не подминава и българския национал Стилиян Петров, който е пред нов контракт с клубния си тим. Според информацията тогава Стенли ще прибира по около 45 хиляди паунда седмично.

Във Вила са обнадеждени обаче, че ще успят да привлекат Майка Ричардс през лятото, особено след неубедителната форма, която показва в Сити от началото на сезона. О’Нийл иска да си осигури услугите на още един централен бранител, заради притесненията си за бъдещето на Лауерсен. Капитанът е преследван от проблеми в коляното, откакто дойде от Милан през 2004 година срещу 3 милиона лири.

Очаква се Лауерсен да се завърне на терена следващия месец след последната си операция, но от лекарския щаб на Вила се притесняват, че ще трябва да мине доста време, докато бранителят ще бъде в състояние да изиграе няколко срещи подред.