Удинезе представи проекта си за реконструкция на Стадио Фриули, който ще претърпи много сериозни промени и на практика ще се превърне в нов стадион.

Клубът ще получи правото да ползва за 99 години съоръжението, което в момента е собственост на общинския съвет на град Удине.

Фриуланите ще редуцират капацитета до около 25 000 зрители вместо сегашните 30 642 места. Лекоатлетическата писта ще бъде премахната и стадионът ще придобие чисто футболен вид.

От показания проект се вижда, че ще бъде запазена сегашната главна трибуна, известна с огромната си дъговидна козирка, докато другите сектори, които сега са непокрити, ще бъдат приближени до терена и ще бъдат покрити.

„Искаме да направим стъпка напред. Искаме да отлепим нашите фенове от телевизорите и да ги доведем на стадиона, за да подкрепят играчите“, каза собственикът на Удинезе Джанпаоло Поцо.

Ремонтните дейност на стадион Фриули, който за последно бе мащабно реконструиран за домакинството си на Мондиал 1990 в Италия, ще започнат през март 2013 година, уточняват от клуба от Удине.