Селекционерът на Армения Вардан Минасян определи България като „много силен“ тим на официалната си пресконференция преди световната квалификация между двата тима на националния стадион „Васил Левски“ утре.

„България е много силен отбор, но ние играем във всеки мач, за да побеждаваме. Гледал съм много мачове на България. Това което показа България в последния мач е хъс за победа. Този отбор нае много по-различен от това което беше преди“, коментира наставникът на Армения.

„В последните няколко години арменският футбол върви нагоре, защото се смениха поколенията. Вече има модерен начин на мислене, считам че това е основното нещо, което влияе за прогреса. Футболистите играят с голям хъс за победа и се борят до последно. Мислим единствено за утрешния мач. Не гледаме за крайното класиране. Всичките ми играчи са на разположения. Нямаме проблеми с контузени футболисти“, продължи още той.

„България игра много, много агресивно срещу Италия. Утре ще ни бъде много трудно. Не искам да отличавам определени футболисти, ще ни бъде трудно срещу всички. Утре ще разберете дали ще се надиграва с България.“

На въпрос дали е изискал информация от Маркос Пицоли и Арас Йосбилис, които са съотборници на Ивелин Попов в руския Кубан за неговите силни стран,и Минасян отговори с усмивка на уста: „По добре Ивелин Попов да обясни на треньора ви как да опази неговите съотборници в Кубан.“

„Не искам да обсъждам съдийството. Не е моя работа. В миналото сме били ощетявани, но не трябва да се концентрираме за бъдещето и не трябва да коментираме миналото. За нас е трудно да играем срещу млади играчи, които имат хъс и амбиция да впечатлят с изявите си на терена“, каза Минасян, визирайки отсъствието на Мартин Петров, Димитър Бербатов и Стилиян Петров .

„Не обичам да се говори за миналото, това е история. Целите пред нас е да бъдем концентрирани за всеки следващ мач и да играем добре. Пенев бе добър играч, ако не се лъжа той игра в Испания. За първи път се срещнах с него при тегленето на жребия в Чехия. Знам, че той е нов наставник. Мисля, че с идването му на поста България заигра по-добър футбол“, завърши селекционерът на Армения.